Amyris (Amyris balsamifera)
Dřevo tohoto tropického stromu se využívá kvůli příjemné balzamické vůni, stejně jako dřevo santalové, pro získávání silice.
Amyris pochází ze západní Indie a Haiti. Je označován jako západoindická santalová silice, i když rodem není tento strom botanicky příbuzný. Podobají se však vzhledem a vůní.
Amyrisová silice působí antidepresivně, uvolňuje napětí, je mírně dezinfekční, afrodiziakální a antispazmatická. Používá se také jako fixátor vůně.
V kosmetice využíváme její přínos pro suchou a stárnoucí pleť. Tonizuje a používá se také u pleti problematické a zánětlivé.
novinky
13.04.2012
Luxusní ošetření
Již brzy se můžete těšit na jarní novinku, luxusní ošetření...
čtěte vícelifestyle
Říkejte mi Miriam autentický příběh o setkání s rakovinou
Hypotéka, investice, nájem
blog o tom, co vás zajímá.
Gastrokritik - recenze a postřehy ze světa gastronomie
Hypotéka, investice, nájem
blog o tom, co vás zajímá.
Gastrokritik - recenze a postřehy ze světa gastronomie
