Welenga | kosmetické a relaxační studio

Benzoe (Styrax benzoin)

Benzoin se používal jako kadidlo k vykuřování zlých duchů. Vůní připomíná vanilku (některé klientky tvrdí, že rumové pralinky...:))


Tento středně velký strom pochází z Jávy, Sumatry a Laosu. V Evropě je benzoová pryskyřice známá od 16. století.

 

Benzoe podporuje tvorbu mateřského mléka. Používá se při astma, bronchitidě, kašli, chrapotu, laryngitidě, chřipce, usnadňuje vykašlávání. Do skleničky dáme 2-3 kapky silice zamíchané do medu a dolijeme vodou - vznikne nám výborné kloktadlo. Silice se používá jako přírodní konzervant kosmetiky a fixátor vůně. Také využíváme její schopnost ulevovat při artritidě, revma a dně. Má sedativní a antiseptické účinky.

 

V kosmetice používáme při podrážděné, zarudlé, suché, popraskané pleti. Podporuje hojení ran, má antiseptické účinky.

novinky

13.04.2012

Luxusní ošetření

Již brzy se můžete těšit na jarní novinku, luxusní ošetření...

čtěte více

lifestyle

Říkejte mi Miriam autentický příběh o setkání s rakovinou



Hypotéka, investice, nájem
blog o tom, co vás zajímá.


Gastrokritik - recenze a postřehy ze světa gastronomie