Welenga | kosmetické a relaxační studio

Jalovec obecný (Juniperus communis)

Jalovec je u nás známý převážně díky ginu, ale že se jalovec využíval k léčení a dezinfekci je dochováno například na papyrech z Egypta asi z roku 1550 př. n. l....:))


Hlavní silou jalovcové silice je schopnost podporovat lymfatický tok a odvod toxinů z těla.

Proto se tato silice využívá při přípravě masážních olejů, ale i jiných kosmetických přípravků.

Zmírňuje menstruační bolesti, svalové bolesti a revmatismus. Urychluje hojení ran a brání tvorbě jizev. Zmírňuje otoky.

Má antidepresivní účinek, uklidňuje nervozitu, je antiseptický, antispazmatický, adstringentní. Působí antisepticky na dýchací cesty při dávivém kašli, na trávicí trakt, posiluje žaludek.

Můžeme jej využít jako podpůsrný prostředek při chronických onemocněních močových cest a ledvin.

 

V kosmetice se používá na akné, nečistou pleť, vodnatou pleť, dermatitidu, ekzémy. Je antiseptická, tonizuje, brání tvorbě jizev.

 

V kuchyni se používá k ochucení alkoholických nápojů, do marinád na zvěřinu, nádivek do drůbeže atd.

 

Jedná se o velmi silnou a účinnou silice, je nutno jí dávkovat opatrně,  může vyvolat slabé podráždění kůže u zvláště citlivých osob. Vyšší dávky podávané za účelem navození močopudného účinku mohou způsobit podráždění ledvin.

 

Tuto silici mám velmi ráda, protože její účinek na pleti je opravdu výrazný, a z toho důvodu je tato silice také oblíbená mými zákaznicemi...:))

novinky

13.04.2012

Luxusní ošetření

Již brzy se můžete těšit na jarní novinku, luxusní ošetření...

čtěte více

lifestyle

Říkejte mi Miriam autentický příběh o setkání s rakovinou



Hypotéka, investice, nájem
blog o tom, co vás zajímá.


Gastrokritik - recenze a postřehy ze světa gastronomie