Welenga | kosmetické a relaxační studio

Levandule (Lavandula angustifolia)

 Tato voňavá kráska pochází ze západního Středomoří a je velmi oblíbená pro své univerzální využití - na kůži i sliznice je možné ji používat neředěnou. Silice se získává parovodní destilací květů.


Uklidňuje při nervovém vypětí a vyčerpání, hysterii, depresi, pomáhá při nespavosti a bolestech hlavy. Lze ji využít při krčních infekcích, chřipce, menstruačních bolestech, svalových a revmatických bolestech, ale má také výborné hojivé působení při popáleninách, hnisavých mokvajících ránách, říznutí ap. Je také skvělým repelentem, můžeme jí vkládat do šatníku proti molům, a také jí potírat štípance, protože neutralizuje živočišné jedy a také je osvědčeným prostředkem proti vlasovým vším. 

 

V kosmetice je vhodná na každý typ pleti, má výrazný vliv na tvorbu kožních buněk, normalizuje mazotok, brání tvorbě jizev, je antiseptická.

 

V kuchyni ji můžeme přidávat do džemů, k ochucování jídel a nebo i k přípravě levandulového octa.

 

Pozor by si na tuto silici měli dát jen lidé, kteří mají nízký krevní tlak, protože levandule tlak výrazně snižuje. Většině lidí s nízkým tlakem není vůně levandule příjemná, a tak poslouchejte své tělo....

novinky

13.04.2012

Luxusní ošetření

Již brzy se můžete těšit na jarní novinku, luxusní ošetření...

čtěte více

lifestyle

Říkejte mi Miriam autentický příběh o setkání s rakovinou



Hypotéka, investice, nájem
blog o tom, co vás zajímá.


Gastrokritik - recenze a postřehy ze světa gastronomie